” Grenzen stellen betekent dat je de moed hebt om van jezelf te houden! “

Nele Hermans zelfvertrouwencoach en systemisch coach

Ik ben Nele geboren in 1981 te Hasselt. Vele jaren heb ik gepassioneerd in het onderwijs gestaan en nu ook als coach in praktijk Arnica en in mijn eigen praktijk thuis. Mijn vroegere onzekerheid en het regelmatig over mijn grenzen laten gaan, heeft gemaakt dat ik dieper ben gaan duiken in zelfontwikkeling. Ik kon het zelf niet voor mogelijk houden maar gedurende dit proces van zelfgroei ben ik gegroeid van een heel onzeker meisje die moeilijk haar grenzen kon stellen naar een sterke passionele vrouw die haar dromen durft en kan verwezenlijken. Na jaren van zelfgroei, coaching en de juiste begeleiding heb ik geleerd dat je je negatieve gedachten kan ompolen naar positieve gedachten en dat deze zo ongelofelijk krachtig zijn. Door heel sterk aan mijn zelfwaarde, zelfacceptatie en zelfvertrouwen te werken, voelde ik hoe alles veranderde in positieve zin. Een proces waarin ik anderen graag bij sta.

Trauma en emoties die gepaard gaan met een pijnlijke gebeurtenis zetten zich vast in het lichaam. Bij mij ontstond er een overmatige spanning ter hoogte van de schouders die tot gevolg had dat ik mijn stem verloor. De klassieke geneeskunde zou het symptoom aanpakken door levenslange inspuitingen voor te schrijven. Het alternatieve pad nl homeopathie, fasciatherapie, gecombineerd met yoga, lichaamswerk, hypnotherapie en EMDR brachten me terug in contact met de oorzaak: opgehoopte spanning en verdrongen emoties door vroegkinderlijk trauma. Yoga en ademwerk bezorgden me opnieuw lichaamsbewustzijn en liet me toe om de jarenlange opgebouwde spanning, beetje voor beetje, los te laten. Met als eindresultaat een stevig gevoel van zelfvertrouwen en het ervaren van zelfliefde. De krachtige tool die yoga en lichaamswerk is, laat ik je graag ervaren in zowel mijn yogalessen als coaching.

‘Zelfvertrouwen is net als een spier: hoe meer je hem gebruikt, hoe sterker hij wordt!’

Nele Hermans zelfvertrouwen coach

Door verschillende gebeurtenissen en ervaringen in het leven, heb ik als geen ander ervaren wat het ontbreken van zelfvertrouwen met je doet. Er wordt over je heen gelopen en je geeft jezelf weg in de hoop dat de ander je toch maar zal zien en waarderen, een energievretend proces! Door te groeien in zelfvertrouwen voel ik de energie weer stromen, de levensvreugde en kracht om mijn pek in te nemen en te kiezen voor mezelf. Ik heb geleerd om vooral mezelf te waarderen. Ik heb ontdekt op welke manier je zelfvertrouwen kan trainen, net zoals een spier. Dat wil ik jou ook graag leren, want jij verdient het om ook voluit te leven.

Mijn opleidingen

2003: bachelor leerkracht lager onderwijs
2017: centrum Open Mind: integrale basis coaching
2017: Mintaka: kinderyogadocent
2018: B-One-Coaching: level one
2018: Mintaka: Reiki graad 1
2018: centrum Open Mind: open mind coaching essentials
2018: CVO: voetreflexoloog
2019: El Sole: kinderyogadocent
2020: CVO: kindercoach
2021: Mintaka: reiki graad 2
2021: Centrum Open Mind: systeemcoach essentials
2021: Breakthroug Academy Els van Laecke: Breakthrough Coaching
2022: The Changemakers Academy: systemisch begeleiden van kinderen en jongeren
2022: The Changemakers Academy: Master in systematic constellations
2023: coach clinic: HSP coaching
2023: postgraduaat autisme Thomas More Hogeschool
2023: postgraduaat systemisch counselor Thomas More Hogeschool